top of page

Blogi

  • Writer's pictureMariia

4 myyttiä sosiaalisesta mediasta

Vaikka sosiaalinen media on ollut olemassa jo kauan, pyörii sen ympärillä vieläkin paljon harhakuvitelmia. Tässä neljä yleistä myyttiä sosiaalisesta mediasta, jotka eivät pidä paikkaansa!

1. "Yrityksen on oltava joka somekanavassa."

VÄÄRIN! Yrityksesi on oltava läsnä niissä kanavissa, jotka koette hyödyllisiksi. Näitä kanavia ovat ne, joissa nykyiset sekä potentiaaliset asiakkaat viettävät aikaa.


Lisäksi tulee ottaa huomioon tietenkin resurssit. On täysin hyväksyttävä syy karsia kanavoista, jos yrityksesi resurssit eivät vielä riitä sen ylläpitoon. Syyn tähän löydät neljännestä myytistä!


2. "Yritys menettää uskottavuutensa liittymällä TikTokiin."

VÄÄRIN! Viime aikoina erityisesti lääkärit ovat alkaneet hyödyntää TikTokia. Ainakaaan meidän mielestä Mehiläinen ei ole menettänyt uskottavuuttaan ottaessaan haltuun kanavan, jossa tavoittaa myös nuoremman ikäpolven.


TikTokissa vain taivas on rajana sisällöntuotannossa! Hauskat vitsit ja tanssivideot eivät siis ole ainut tapa luoda sisältöä TikTokiin. Kurkkaa esimerkiksi Mehiläisen opettavaiset ja tärkeää tietoa levittävät videot täältä.


3. "Sosiaalinen media ei vaikuta myyntiin, siellä vain kerätään seuraajia."

VÄÄRIN! Vaikka orgaanisen sisällön suoria vaikutuksia myyntiin on hankala (mutta ei mahdotonta) seurata, tässä muutama tärkeä luku somen vaikutuksesta myyntiin.

  • 34% kuluttajista käyttää sosiaalista mediaa etsiessään tietoa yrityksestä ja tuotteista.

  • 43% gen-z sukupolvesta on tehnyt ostoksen suoraan somessa.

  • 79% sanoo, että kuluttajalähtöinen sisältö on vaikuttanut merkittävästi heidän ostopäätökseen.

(Lähde: Hubspot)


4. "Some on meille ilmaista markkinointia"

Vaikka tilin pystyyn pistäminen on ilmaista, somemarkkinointi ei sitä ole. Jo tilin luomiseen käytetty aika on maksanut yrityksellesi rahaa. Nimittäin työtunneissa.


Onko yrityksesi sitten järkevämpi ulkoistaa some vai palkata työntekijä siihen, on täysin yrityksestäsi kiinni. Ulkoistamisen etuna on erityisesti useamman henkilön tiimi yhden työntekijän palkalla. Toisin sanottuna, paljon ideoita yhden sijaan!


Kaipaatko apua somen haltuun ottamisessa? Pistä meille viestiä!

Comments


bottom of page