top of page

Blogi

  • Writer's pictureNicola

Somemarkkinoinnin trendit 2022

Päivitetty: 26. heinäk. 2022

Sosiaalinen media kasvaa jatkuvasti. Maailmassa on tällä hetkellä noin 4,5 miljardia sosiaalisen median käyttäjää, joka tekee noin 58% kaikista maailman ihmisistä. Tästä voi helposti päätellä, että yritysten tulisi osata käyttää eri sosiaalisen median kanavia ja olla kartalla trendeistä pärjätäkseen kilpailussa.


1. Lyhytvideo


Sisältö videon muodossa on jo pitkään ollut suosittua markkinoinnissa. Koska ihmiset tänä päivänä vastaanottaa niin paljon informaatiota monesta eri paikasta samaan aikaan (informaatioähky), ovat he alkaneet arvostaman lyhyitä ja simppeleitä informaation lähteitä entistä enemmän.


Video lyhyessä muodossa onkin tänäpäivänä yksi tehokkaimmista markkinoinnin muodoista sosiaalisissa medioissa. Videon pituutta ei ole tarkasti määritelty, mutta yleensä puhutaan 5-60 sekuntia pitkistä pätkistä.2. TikTok


TikTok, joka koostuu lyhyistä & viihdyttävistä videoista, kasvatti suosiota koronapandemian aikana, ja oli maailman ladatuin appi vuonna 2021.


Vaikka TikTok onkin ollut kova sana jo monta vuotta, on se vasta lähiaikoina houkutellut tavallisetkin yritykset mukaan käyttämään sitä osana markkinointistrategiaa. TikTokin suosio on boostannut lyhytvideot kovaan suosioon myös muissakin kanavissa.3. Mobiilioptimointi


Ihmiset käyttävät puhelimia nyt enemmän kuin koskaan. Jopa yli puolet yrityksien verkkosivujen liikenteestä on peräisin mobiililaitteista.


Milleniaalit ja Z-sukupolvi ovat kovia puhelimen käyttäjiä, ja samaan aikaan he kasvattavat ostovoimaansa jatkuvasti enemmän. Tämän vuoksi yritysten tulisi myös panostaa kuluttajien mobiiliystävälliseen kokemukseen verkossa.4. Inbound-markkinointi


Inbound-markkinointi perustuu siihen, että kuluttaja hakeutuu itse vuorovaikutukseen yrityksen kanssa sen sijaan, että yritys suoraan lähestyisi kuluttajaa.


Inbound-markkinoinnissa yritys houkuttelee kuluttajaa kohti yritystä luomalla sisältöä, jota kuluttaja kokee kiinnostavaksi, hauskaksi tai hyödylliseksi. Inbound-markkinoinnin avulla yritys pyrkii luomaan pitkäaikaisia suhteita kuluttajan kanssa, ja sitä kautta saamaan helpommin lojaaleja asiakkaita.5. Sosiaalisesti tietoinen markkinointi


Sosiaalisesti tietoinen markkinointi on näyttäytynyt entistäkin tärkeämmässä roolissa viime aikoina. Hyvin monelle modernille kuluttajalle teemat kuten politiikka, tasarvo ja mielenterveys ovat erittäin tärkeitä. Jos yritys hyvällä tavalla pystyy ottamaan kantaa näihin teemoihin, voivat he saada suurta luottamusta ja arvostusta kuluttajilta.


Hyvinä esimerkkeinä sosiaalisesti tietoisesta markkinoinnista toimii prideviikko ja #blacklivesmatter.


Tuntuuko somen maailma vaikealta tai vieraalta? Kaipaako yrityksesi apua somen kanssa? Pistä rohkeasti , me autamme mielellämme!


Comentarios


bottom of page