top of page

Blogi

  • Writer's pictureAnni

5 syytä ulkoistaa sosiaalinen media

Päivitetty: 9. elok. 2021


Miksi yrityksen on järkevä jättää sosiaalinen media tai sen osa-alueita lisäkäsien hallittavaksi? Listasimme 5 syytä, miksi sosiaalisen median ostaminen palveluna voisi olla kannattavaa.


Kaksi naista katsoo tietokoneen ruutua


1. Ajanpuute


Me koemme, että merkittävin syy hankkia apua somen kanssa on aika. Etenkin pk-yrityksissä, yrittäjällä on samanaikaisesti tuhat asiaa hoidettavana. Siinä vaiheessa kun työtunnit paukkuvat yli, ja muiden pakollisten työtehtävien jälkeen tulisi pohtia vielä päivän/viikon somepäivitykset, on aika priorisoida.


Jokainen tarvitsee aikaa myös palautumiselle. Sen sijaan että yritykseen palkataan uusi työntekijä, on usein järkevämpää hankkia apua ulkopuoliselta tekijältä, joka auttaa somen kanssa juuri niin paljon kun yrityksesi apua tarvitsee.2. Vaikeuksia saada laadukkaita ja brändi-ilmeen mukaisia kuvia


Tuntuuko, että sosiaalisen median kanavat ovat hallussa, mutta hyviä kuvia on hankala saada? Sosiaalinen media tarvitsee hyviä ja laadukkaita kuvia huomion kiinnittämiseksi, mutta someen sopivia kuvia on mahdollista saada myös ilman ammattivalokuvaajaa.


Yksi vaihtoehto on hankkia itse tarvittava kalusto ja opetella kuvaamisen salat. Se toki vie aikaa, mutta palkitsee varmasti myöhemmin. Toinen vaihtoehto on värvätä visuaalinen, jo tarvittavan kaluston omaava, tyyppi tähän rooliin. Se voi olla ammattivalokuvaaja, tai se voi olla meidän kaltaisemme sometoimisto, jolta luonnistuu someen tarvittavien kuvien ja videoiden ottaminen. Ja hintakin on pienyrittäjän kukkarolle sopiva.


Parhaassa tapauksessa somen ja valokuvat saa samasta osoitteesta. Tällöin voi olla yrityksen kannalta järkevää, että kuvien lisäksi myös somen ylläpito jätetään ulkopuolisen vastuulle.
3. Ei tarvittavaa tietotaitoa somemarkkinoinnista.


Somemarkkinoinnin on hyvä olla osa yrityksen liiketoimintastrategiaa, ja nykypäivänä keskeisessä roolissa markkinointia suunnitellessa. Kuten muukin markkinointi, vaatii onnistunut somemarkkinointi hieman perehtymistä. Tehdäänkö mainontaa vai orgaanista markkinointia? Ja miten orgaanisesta sisällöstä saa kaiken hyödyn irti?


Somekanavissa on omat niksinsä menestykseen. Sen lisäksi, että kanaviin julkaistaan kivoja kuvia ja osuvia tekstejä, vaatii onnistuminen myös muuta. Jokaisessa somekanavassa on omat tunnuspirteensä. Vaikka some olisi hallussa, saattaa yrityksen somemarkkinointiin perehtyminen olla turhan työlästä yrittäjälle.


Sosiaalisen median käyttö markkinointitarkoituksessa saattaa olla hyödytöntä, mikäli somemarkkinointia ei tehdä oikein. Jos yrityksessä ei olla täysin varmoja siitä, mitä missäkin kanavassa tulisi tehdä, on hyvä kutsua apujoukot paikalle.


"Kuten muukin markkinointi, vaatii onnistunut somemarkkinointi hieman perehtymistä"

4. Ei kiinnostusta olla somessa


Sinun ei tarvitse olla somessa. Ja vaikka olisitkin, sinun ei tarvitse pitää siitä. Siitä huolimatta yrityksesi tulee olla siellä.


Moni muu kuitenkin on somessa omalla vahvuusalueellaan, ja kokee sosiaalisen median markkinoinnin itselleen mieluiseksi. Joten miksi et jättäisi someasi sellaisen henkilön hoidettavaksi?5. Säästät rahaa


Some on ilmainen markkinointikanava: Perinteiseen printtimainontaan verrattuna some on joko ilmainen tai erittäin edullinen kanava. Oikein tehtynä, somemarkkinointiin investoitu raha palautuu yrityksellesi moninkertaisena takaisin.


Keskity olennaiseen: Voit itse keskittyä siihen, mistä asiakkaat yrityksellesi maksavat, ja joku muu hoitaa somen. Yrittäjän ei tarvitse käyttää kallisarvoista aikaansa "ylimääräisiin" asioihin kun osan hommista ulkoistaa.


Säästät työntekijäkustannuksissa: Sen sijaan, että palkkaisit työntekijän sosiaalista mediaa varten, on usein edullisempaa ostaa somemanagerointi ja sisällöntuotanto palveluna.
Tuntuuko sinusta, että yrityksesi tarvitsee apua sosiaalisen median kanssa? Ota yhteyttä, autamme erittäin mielellämme!
bottom of page