top of page

Blogi

 • Saana

Edulliset ja helpot työkalut somemarkkinointiin: parhaat vinkit ja suositukset 2024

Päivitetty: 27. kesäk.

Somemarkkinointi on tärkeää vaatii ammattitaitoa, mutta se ei tarkoita, että sen pitäisi olla monimutkaista tai kallista. Toisinaan helpot ja edulliset somemarkkinoinnin työkalut voivat olla järkevämpi vaihtoehto. Tässä muutama vinkki, joiden avulla voit toteuttaa somemarkkinointiasi fiksusti ja kustannustehokkaasti. 


nainen kuvaa puhelimella kolmea, portailla alempana seisovaa, naista

Canva: Kätevää, edullista ja helposti jaettavaa kuvanmuokkausta 

  

Canva on monelle tuttu työkalu, ja hyvästä syystä! Se on yksinkertainen, käyttäjäystävällinen ja monipuolinen. Kun vertaa sitä Adoben ohjelmistoihin, kuten Photoshopiin tai Illustratoriin, Canvalla on muutama merkittävä etu: 

  
 • Käytettävyys: Canvaa on helppo käyttää, vaikka et olisi graafinen suunnittelija. Sen vedä-ja-pudota-tyylinen käyttöliittymä ja valmiit mallit tekevät suunnittelusta nopeaa ja helppoa.   

 • Kustannukset: Canvan perusversio on ilmainen, ja Pro-versio on huomattavasti edullisempi kuin Adoben ohjelmistopaketit. Tämä tekee siitä loistavan vaihtoehdon pienemmille yrityksille ja freelancereille. 

 • Jaettavuus: Canva on suunniteltu helposti jaettavaksi ja yhdessä muokattavaksi. Muokkaukset päivittyvät jatkuvasti, ja eri osapuolet voivat muokata tiedostoja eri laitteilta internet-yhteydellä.  

 

Muista hyödyntää Canva Pro:n brändipakettia! Brändikohtaisesti määritetyt värit, fontit ja elementit auttavat luomaan yhteneväistä ilmettä. 

  

Puhelimella kuvaaminen on ihan ok! 

 

Älypuhelimet ovat nykyään varustettu uskomattoman hyvillä kameroilla, jotka mahdollistavat laadukkaan videomateriaalin kuvaamisen ilman kallista ja monimutkaista järjestelmäkameraa. Tämä tekee puhelimella kuvaamisesta erinomaisen vaihtoehdon somemarkkinoinnin tarpeisiin. 


 • Kätevyys: Puhelimet ovat aina käden ulottuvilla ja valmiina käyttöön. Et tarvitse erillistä kalustoa tai pitkiä valmisteluja, vaan voit kuvata missä ja milloin tahansa. 

 • Laadukas materiaali: Uusimpien älypuhelimien kamerat tuottavat terävää ja korkealaatuista videomateriaalia, joka sopii mainiosti sosiaalisen median kanaviin. Monet puhelimet tarjoavat myös erinomaisia ominaisuuksia, kuten 4K-videokuvausta ja kuvanvakautusta.  

 

Mikrofoni tuulisuojilla on kuitenkin hyvä investointi, jotta huono äänenlaatu ja väärä puheen ajoitus eivät pilaa hyvin kuvattua videota! 

 

CapCut: ilmainen ja monipuolinen editointisovellus 

 

CapCut on ilmainen videoeditointisovellus, joka on saavuttanut suuren suosion erityisesti sosiaalisen median sisällöntuottajien keskuudessa. Sovelluksen voi asentaa niin puhelimeen kuin tietokoneelle, ja siitä on saatavilla maksullinen Pro-versio, joka tarjoaa käteviä toimintoja, kuten äänenkohennusta ja välkkyvien valojen poistoa. 


 • Helppous: CapCutin selkeä käyttöliittymä tekee videoeditoinnista vaivatonta, vaikka olisit vasta-alkaja. Vedä-ja-pudota-toiminnallisuus ja yksinkertaiset valikot helpottavat materiaalin muokkaamista ja järjestelyä. 

 • Monipuoliset ominaisuudet: CapCut tarjoaa runsaasti edistyneitä ominaisuuksia, kuten suodattimia, erikoistehosteita, tekstiä, tarroja, voiceover-ominaisuuden ja musiikkia. Voit luoda ammattimaisen näköisiä videoita helposti suoraan puhelimellasi. 

 

Käytä ajastustyökaluja 

  

Toinen tapa tehdä somemarkkinointia fiksummin on automatisoida julkaisusi. Työkalut, kuten Plann, Hootsuite ja Metan oma suunnittelutyökalu mahdollistavat somepostausten ajastamisen etukäteen. Näin voit suunnitella ja ajastaa vaikka kuukauden julkaisut kerralla, mikä vapauttaa aikaa muuhun työhön. 

  

 • Säästä aikaa: Kun kaikki postaukset on ajastettu, sinun ei tarvitse huolehtia päivittäisistä päivityksistä.  

 • Johdonmukaisuus: Ajastustyökalut auttavat pitämään julkaisuaikataulusi johdonmukaisena, mikä on tärkeää yleisön sitoutumisen kannalta. Plann on kätevä työkalu myös Instagramin feed –suunnittelua varten, sillä näet, miltä ulkoasu tulisi näyttämään ajastetuilla kuvilla.  

 

Tarinoiden kanssa ajastus ei kuitenkaan ole aina paras vaihtoehto, sillä kaikkia toimintoja ei saa käyttöön ajastamalla! 

  

Omia kuvia tukevaa sisältöä kuvapankeista 

  

Edulliset kuvapankit, kuten Freepik, Pexels ja Pixabay, tarjoavat valtavan valikoiman korkealaatuisia kuvia, joita voit käyttää tukemaan sosiaalisen median sisältöäsi yrityksen omien kuvien ohella. Haluamme kuitenkin korostaa, että brändille kuvatut, autenttisen tuntuiset kuvat toimivat somessa parhaiten.  

  

 • Kustannustehokkuus: Kuvapankit säästävät rahaa, sillä et joudu maksamaan yksittäisistä kuvista. 

 • Monipuolisuus: Näistä palveluista löydät kuvia lähes kaikista mahdollisista aiheista, mikä helpottaa sopivien kuvien löytämistä sisältösi tueksi.  

  


Ota käyttöön helpot ja edulliset työkalut somemarkkinointiin

  

Somemarkkinoinnin ei tarvitse olla monimutkaista tai kallista. Ottamalla käyttöön helpot ja edulliset työkalut somemarkkinointiin, ja hiomalla kevyesti strategioita, voit tehostaa markkinointiasi pienellä vaivalla. Muista, että tärkeintä on löytää omaan tyyliin sopivat tavat, eikä yhtä ja oikeaa tyyliä ole olemassa! 

 

Ota meihin yhteyttä, ja suunnitellaan yrityksellesi somestrategia ja sopivat tavat tehdä somemarkkinointia 👋

Comments


bottom of page