top of page

Blogi

  • Writer's pictureNicola

Mitä tarkoittavat Ohio, Pov ja Slay - ota TikTok-termit haltuun

Päivitetty: 31. maalisk. 2023

Nuorison slangissa saattaa olla vaikea pysyä perässä. Yksi syy tähän on TikTok-slangi, jota usein kuulee nuorten välisissä keskusteluissa. TikTok-videoita selatessa nimittäin kohtaa tiettyjä termejä/sanontoja, jotka ovat syntyneet jonkin sisällöntuottajan toimesta, levinneet laajasti TikTokissa, ja sitä kautta myös sovelluksen ulkopuolelle tavallisiin keskusteluihin.


Monet yritykset ovat jo ottaneet TikTokin osaksi markkinointia, mutta TikTok-termejä voi olla vaikeaa ymmärtää, ellei sovelluksessa vietä montaa tuntia päivässä. Säästimme siis aikaasi, ja kokosimme yhteen tämän hetken relevantit TikTok termit:


Pov

= Point of view. Tätä termiä käytetään videoissa, kun halutaan selittää videon näkökulma katsojalle. Esim. “Pov: olet yksin toimistolla ja yhtäkkiä…”


Common W - Common L

= Common W (win) osoittaa jonkin asian/ihmisen olevan eli hyvä asia, eli voitto. Vastaavasti L (lose) tarkoittaa huonoa asiaa.


TikTok kommentit "Slay Helena" ja " W Helena"
Kommentit @Caverion-tilin kommenteistaOhio

= Tätä sanaa (USA:n osavaltio) käytetään, kun kuvaillaan outoa/kummallista/huonoa asiaa tai ihmistä. Esim. kommentti “Cat from Ohio” voi näkyä kissavideon kommenttikentässä


Made me Do It

= Tämä fraasi lisätään sanan/lauseen jälkeen, kun halutaan korostaa sen merkitystä. Esim. “Finglish made me do it” voi näkyä videon kommenteissa, kun videossa oleva henkilö puhuu jatkuvasti suomea ja englantia sekaisin.


Side eye

= Sivusuuntainen katse, joka ilmaisee paheksuntaa tai halveksuntaa. Esim. jos videolla oleva ihminen käyttäytyy jollain tavalla huonosti, voi kommenttikentässä näkyä “side eye” kommentteja.


Mid

= Middle: kun jokin ihminen tai asia ei ole hyvä tai huono, vaan keskiverto. Mid sanalla voidaan myös tarkoittaa ihmistä tai asiaa joka on yliarvostettu


Ate and left no crumbs

= viittaa siihen, kun joku ihminen tekee jotain hienoa. Esim. hienoa tanssia tai hienoa asua voi kommentoida “She ate and left no crumbs”.


Rizz

= Kyky hurmata/flirttailla.


Anyway broidi muuttunu

= Kommentoidaan, kun joku on muuttunut paljon ulkonäöllisesti.


You dropped this👑

= Kun osoitetaan kunnioitusta toista ihmistä kohtaan. Esim. jos ihminen puhuu jostain aiheesta erittäin fiksusti voi siihen kommentoida “you dropped this👑” viitaten siihen, että hän on kuin kuningas/kuningatar kyseisen asia takia.


Main character

= Päähenkilö. Kun joku on selvästi niin siisti, että hän on “main character”.


Cap (🧢), No cap (❌🧢)

= Cap: Kun joku asia on valetta. No Cap: kun joku asia on totta.


Lättyskii / 🥞⛷

= Pidä suu kiinni / ole hiljaa.


Sus

= Joku asia tai ihminen on “sus” kun se antaa kyseenalaisen/epäilyttävän vaikutelman.


💀

= Pääkallo emoji ilmaisee nauruun kuolemista.


Npc

= Non-player-character, eli videopelin hahmo jota pelaaja ei ohjaa. Npc edustaa siis ihmisiä jotka eivät osaa ajatella tai tehdä päätöksiä itse.


Understood the assignment

= Kun halutaan kehua ihmistä hänen toiminnastaan. Esim. jos boomeri osaa käyttää TikTok termejä oikein, siihen voi kommentoida “She understood the assignment”.


✨sana✨

= Kun halutaan korostaa jotakin sanaa. Käytetään myös usein sarkastisessa mielessä, esim. kuvatekstissä voi lukea “✨Suomen talvi✨” kun videossa näkyy vain loskaa.


CEO of

= kun ihminen on todella hyvä jossain, tai tekee sitä niin usein, että hänestä tulee tämän asian CEO. Esim. henkilö joka tekee hyviä leivontavideoita voi olla “CEO of baking”


Slay (💅)

= Toista ihmistä voi kehua kommentoimalla “Slay💅 ”jos ihminen on eism. todella cool tai upea. Slay = “you killed it”


Joko tiesit nämä termit? Mikäli TikTokin maailma ja slangikieli tuntuu haastavalta, ole meihin yhteydessä


Comments


bottom of page