top of page

Blogi

  • Writer's pictureMariia

Näin muokkaat TikTok -videot

Kuka tahansa voi luoda nykyään vaivatta videosisältöä. Et tarvitse tuhansien eurojen videokameraa, vakautinta ja kalliita sovelluksia, sillä pelkkä puhelin riittää. Tässä blogissa käydään läpi, miten pystyt ilmaiseksi muokkaamaan yrityksesi TikTok -videot julkaisukuntoon. Sillä TikTok -videon muokkaaminen ei ole hankalaa!

TikTok vai kolmasosapuoli?

TikTok -videoiden eli TikTokien muokkaaminen onnistuu totta kai itse sovelluksessa. On kuitenkin muutama syy, miksi me emme sitä suosittele (emmekä muokkaa itsekään videoita siellä). Tässä niistä tärkeimmät:


👎 Bugit. Jos sovellus jostain syystä kaatuu, voit menettää luomuksesi.

👎 Kömpelö. TikTokin sovellus on kömpelö muutamallakin tavalla. Näistä lisää alla!

👎 Vain yhdessä sovelluksessa. TikTok ei tarjoa (kuin muutamalle harvalle) mahdollisuutta ladata videota ennen julkaisua. Et siis pysty hyödyntämään videota esim. Instagramin puolella helposti.


Jos kuitenkin haluat hyppää trendiin mukaan, on TikTok ehdottomasti oikea paikka luoda ja muokkaa video. Näitä tilanteita ovat esimerkiksi erikoistehosteiden hyödyntäminen ja tietyn äänen käyttäminen vaikka lipsync-videossa.


Psst! Huomaa kuitenkin, että pystyt linkittämään TikTok-tilisi äänet myös CapCutiin.


TikTokin sovelluksessa muokkaaminen

Okei, sinulla on nyt kameranrullalla tarvitsemasi videopätkät ja olet valmis tosi toimiin. Jos haluat vain yhden editointisovelluksen, suosittelemme lataamaan CapCut puhelimellesi. Moni trendaava TikTok-pohja on luotu CapCutissa ja pääsetkin hyödyntämään niitä vain CapCutin avulla. Myös ns. tavallisten videoiden editoiminen on helppoa tässä kolmannenosapuolen sovelluksessa!


Jos päädyt kuitenkin muokkaamaan videosi TikTokissa, tässä lyhyt ohjeistus, miten se sujuu helpoiten!

TikTok-videon editointia sovelluksessa.
TikTok-videon muokkaaminen editorissa.
  1. Olet valinnut pätkäsi ja siirtynyt eteenpäin sovelluksessa. Oikeasta ylänurkasta näet sakset tai "muokkaa"-kuvakkeen. Tätä klikkaamalla pääset leikkaamaan videoita, lisäämään kuvia/videoita nykyisen videon päälle, käyttämään erikoistehosteita ja sen sellaista.

  2. Täällä sinun on myös helpoin lisää ja ajastaa tekstejä. Tekstit ilmestyvät muokattavaksi palkiksi videon alle. Ensimmäisen kuvan muokkaustilassa videota ei voi pausettaa, joten jo sijoitettujen tekstien muokkaminen on täysin kiinni sorminopeudestasi.

  3. Voit myös lisätä videon palkin vieressä näkyvästä plussasta lisää pätkiä TikTokiisi.

Videoiden muokkaaminen CapCutissa

CapCut on hyvin samannäköinen kuin TikTokin tarkempi editointipuoli. Sovelluksesta löytyy kuitenkin lisää ominaisuuksia, kuten videoiden nopeuttaminen/hidastaminen, videon kääntäminen (reverse) sekä mahdollisuus hyödyntää video muissakin kanavissa.


Videon editointi CapCutissa
Videon editointi CapCutissa

Äänien editointi on hyvin vaivatonta CapCutissa (kuva2). Voit vapaasti liikutella, muuttaa voluumia ja leikata äänitteitä tai tuoda ääniä muista videoista. Voit lisätä ääniä halutessasi myös päällekäin, jolloin ne näkyvät editorissa eri "kerroksissa".


CapCutin ainut merkittävä heikkous on tekstin rivitys. Joudut nimittäin itse painaa enteriä, jos et halua tekstin näkyvän yhdessä rivissä. Kolmannen kuvan TikTok-tyylinen teksti onnistuu kuitenkin CapCutissa. Valitse "style" ja tarkista että fonttina on oletus "system". Tämän jälkeen viirry "style"-välilehteen ja klikkaa ensimmäistä T-kirjainta joka on valkoinen mustilla reunoilla. Tadaa! Olet luonut TikTok-tekstit CapCutissa.


Voice over eli selostuksen lisääminen

Erityisen huomion haluamme antaa selostuksen lisäämiselle. Varsinkin yritystileillä vinkit ja muut ohjeet toimivat yleisesti ottaen loistavasti, joten tulet varmasti itsekin luomaan voice over-videon.


Jos olet muokkaamassa videotasi TikTokin puolella, et pysty enää selostuksen lisättyäsi palaamaan edellä mainittuun editointi-kohtaan. Jos haluat siis muuttaa tekstien pituuden osumaan puheeseesi, joudut odottamaan videon läpi uudestaan ja uudestaan. Varsinkin pidempien videoiden kohdalla tämä on erittäin aikaa vievää.


CapCutin (kuten muidenkin editointisoftien) kohdalla voit kuitenkin vapaasti muokkaa äänitteitä ja siirrellä niitä haluamiisi kohtiin. Voit siis rauhassa aloittaa puhumisen vasta rec-merkin syttyessä ja poistaa hiljaiset kohdat puheestasi jälkikäteen.Jos sinulla heräsi lisää kysymyksiä TikTokin ja/tai CapCutin käyttämisestä, pistä meille viestiä! Järjestämme mielellämme koulutuksia yrityksille, organisaatioille ja järjestöille TikTokista ja sen videoiden luomisesta 👋

Comments


bottom of page