top of page

Blogi

  • Writer's pictureNicola

Sosiaalinen media ja tekoäly - kuinka tekoäly vaikuttaa yrityksen somemarkkinointiin?

Päivitetty: 18. lokak. 2023


Tekoälyn robottikädet pitämässä puhelinta

Teknologian jatkuvan kehityksen myötä tekoäly (AI) on noussut yhdeksi merkittävimmäksi työkaluksi sisällöntuotannossa. Erilaiset tekoälypohjaiset sovellukset tarjoavat monipuolisia tapoja luoda ja muokata sisältöjä.


Monet ovat alkaneet hyödyntämään tekoälyn voimaa luodakseen vaikuttavaa sisältöä entistä tehokkaammin. Yksi tekoälyn merkittävimmistä eduista sisällöntuotannossa onkin sen kyky nopeuttaa ja tehostaa koko prosessia. Tekoälypohjaiset työkalut voivat automatisoida esimerkiksi kuvien muokkausta, videoiden editointia ja tekstin luomista.


Korvaako tekoäly somemanagerin tai sisällöntuottajan?

Vaikka tekoäly onkin tehokas työkalu sisällöntuotannossa, se on juuri sitä - työkalu. Sen ei ole tarkoitus korvata ihmistä, vaan toimia avustajana. Ihmisen luovuus, tulkinta ja kontekstien ymmärtäminen ovat edelleen asioita, jotka tuottavat haasteita tekoälylle.


Jos mietitään vaikka yrityksen Instagram kuvatekstiä, voi tekoälyn hyödyntäminen tässä tapauksessa olla haastavaa: Tekstin luomiseen keskittyvät sovellukset ovat usein hyviä tuottamaan asiapohjaista tekstiä (kuten Wikipedia-tekstit), mutta sovellukset eivät kuitenkaan osaa täysin matkia brändin omaa puhetapaa, eli niin sanottua tone of voice:ia - ainakaan vielä. Tekoälysovellukset toki kehittyvät sen mukaan, mitä enemmän niille antaa ohjeita. On kuitenkin vaikea nähdä, että tekoälyn tuottama tekstisisältö olisi aidosti erottuva tai persoonallinen , tai että se puhuttelisi yrityksen kohderyhmää henkilökohtaisella tasolla.


Instagramin kuvatekstin voi kuitenkin kirjoittaa osittain hyödyntäen tekoälyä. Sisällöntuotanto onkin astumassa uudelle aikakaudelle kun tekoälyyn perustuvat työkalut yhdistetään ihmisen luovuuteen.


Tekoälyn tarjoamat mahdollisuudet

Kokosimme yhteen muutaman suositun tekoälyyn pohjautuvan sovelluksen eri tyyliseen sisällön tuottamiseen, sekä niiden keskeisimmät ominaisuudet:


ChatGPT: Tekstiä generoiva tekoäly

ChatGPT on yksi tunnetuimmista tekstiä generoivista tekoälysovelluksista. Se perustuu tehokkaaseen kielimalliin, joka on koulutettu niin suurilla tekstimassoilla, että sen luoma teksti näyttää erittäin älykkäältä. ChatGPT kykenee vastaamaan kysymyksiin, ja tarjoamaan tekstisisältöä lukuisiin eri tarpeisiin. Tämä tekee siitä hyödyllisen työkalun niin sisällöntuottajille, kirjoittajille, markkinoijille kuin opiskelijoillekin. ChatGPT on myös meidän kokemuksen mukaan paljon parempi kääntäjä kuin esimerkiksi Google-kääntäjä.


Synthesia: Videoiden automaattinen luominen

Synthesian avulla voit luoda realistisen näköisiä videoita, joissa virtuaalihahmot puhuvat tai toimivat erilaisissa tilanteissa. Synthesia hyödyntää koneoppimista ja syväoppimista tuottaakseen korkealaatuista videomateriaalia. Tämä avaa uusia mahdollisuuksia videomarkkinointiin ja visuaalisen sisällön luomiseen.


Lexica: Sisältöjen luokittelu ja analysointi

Lexica on AI-sovellus, joka pystyy automaattisesti luokittelemaan ja analysoimaan erilaisia sisältöjä. Se hyödyntää luonnollisen kielen käsittelyä (NLP) ja koneoppimista tunnistaakseen ja järjestämään tekstitietoa. Lexica voi auttaa yrityksiä ja sisällöntuottajia analysoimaan suuria tekstimääriä, tunnistamaan tärkeitä trendejä tai saamaan paremman ymmärryksen kohdeyleisöistä.


Murf: Puhegeneraattori

Teksti-puhe-generaattori Murf on yksi markkinoiden suosituimmista ja vaikuttavimmista tekoälyäänigeneraattoreista. Murf mahdollistaa minkä tahansa tekstin muuntamisen puheeksi tai ääneksi, ja sitä käyttävät monenlaiset ammattilaiset, kuten tuotekehittäjät, podcastaajat, opettajat ja liiketoiminnan johtajat. Murf tarjoaa paljon vaihtoehtoja auttaakseen sinua luomaan luonnollisilta kuulostavia ääniä. Sovelluksessa on laaja valikoima erilaisia ääniä ja murteita joista valita.


Adobe Photoshop

Adobe Photoshopin tekoälytoiminnot mahdollistavat automatisoidun ja älykkään kuvankäsittelyn. Tekoälyä hyödynnetään eri toiminnoissa, kuten kuvan taustan poistamisessa, esineen poistamisessa/lisäämisessä, kuvien sisällön tunnistamisessa ja kasvojen piirteiden muokkaamisessa. Tekoälypohjainen ominaisuus nimeltään Adobe Sensei tarjoaa työkaluja, jotka hyödyntävät koneoppimista ja kuvantunnistusta. Näitä ominaisuuksia käyttäen Photoshop pystyy nopeasti analysoimaan ja tunnistamaan kuvien piirteitä ja suorittamaan monimutkaisia tehtäviä.


Hyödynnä järkevästi

Tekoälysovellukset tarjoavat paljon etuja sisällöntuotannolle. Ne voivat säästää aikaa ja resursseja, automatisoida toistuvia tehtäviä ja parantaa sisällön laatua. Lisäksi tekoäly voi auttaa analysoimaan tietoja ja tarjoamaan arvokasta tietoa markkinointipäätösten tueksi. On kuitenkin tärkeää käyttää tekoälyä harkiten ja ymmärtää myös sen heikkoudet. Ihmisen osaaminen on edelleen keskeisessä roolissa, jolloin varmistetaan sisällön eettisyys, laatu ja relevanttius.


Tekoäly ja sosiaalinen media ovat siis ehdottomasti mahdollisuus sisällöntuottajalle. Laita meille viestiä jos sua kiinnostais oppia lisää tekoälystä.

Comments


bottom of page