top of page

Blogi

  • Writer's pictureMariia

Voiko Instagram -kelat ajastaa?

Päivitetty: 29. toukok. 2023

Sosiaalisen median ajastamisominaisuus mahdollistaa yrityksille julkaisun myös viikonloppuisin, arki-iltoina ja pyhien aikaan - ilman, että joudut itse olemaan tällöin läsnä somessa. Nyt ajastaminen on mahdollista myös Instagram-keloissa eli Reels-videoissa.Mitä kaikkea voin ajastaa somessa?

Aivan kaikkea ei ole mahdollista ajastaa sosiaalisessa mediassa, joten käydään nopeasti läpi, mitä voit ajastaa ja missä:


TikTok 👉 Tässä kanavassa et voi toistaiseksi ajastaa sovelluksessa mitään. TikTokissa on kuitenkin mahdollista ajastaa täysin valmiita videoita selainversiossa. Selaimesta tosin uupuu muokkausominaisuus, eli esimerkiksi äänen lisääminen videoon ei onnistu.


LinkedIn 👉 Suoraan kanavassa ajastaminen on nykyään mahdollista osalla tileistä. Tästä puuttuu kuitenkin vielä ominaisuuksia, eikä julkaisua ole mahdollista muokata ajastuksen jälkeen. LinkedIn-postausten ajastaminen on mahdollista myös kolmannen osapuolen ajastustyökaluissa. Huomaa, että näissäkään ei ole käytössä kaikki ominaisuudet!


Facebook 👉 Lyhyestä virsi kaunis, Facebookissa voit ajastaa kaikki julkaisut.


Instagram 👉 Myös Instagramissa on mahdollisuus kaikkien julkaisutyyppien ajastamiselle, vähintäänkin Meta Business Managerista.


Kolmannen osapuolen palveluilla pystyt ajastamaan, eli autopostaamaan, kaiken. Huom! Et voi käyttää Instgramin äänikirjaston ääniä jos ajastat tarinat ja kelat kolmannen osapuolen sovelluksilla. Suosittelemmekin luomaan tarinat valmiiksi Instagramissa. Kelat suosittelemme luomisen lisäksi myös ajastamaan sovelluksessa. Seuraa näitä ohjeita ja ajasta ensimmäinen Kelasi jo tänään!Näin ajastat Instagram -kelan

Sovelluksella ajastaessa, saat käyttöösi lähes kaikki ominaisuudet. Ajastamalla kelan, käytöstäsi poistuvat kuitenkin mm. tuotteiden merkkaaminen, ristiinjulkaisu Facebookiin ja yhteistyöjulkaisu.


Ajastaminen itsessään on kuitenkin helppoa! Seuraa näitä steppejä ja ajasta ensimmäinen kelasi:

Näyttökuva Instagram kelan ajastamisesta

1. Luo kelasi valmiiksi ja valitse "seuraava". Selaa lista alas ja klikkaa "Lisäasetukset".


2. Klikkaa "Ajasta tämä kela" nappulaa ja aseta haluamasi aika. Valitse "Aseta aika".


3. Palaa takaisin. ➡️ "Jaa" -nappi on muuttunut "ajasta" -napiksi. Klikkaa "ajasta".


4. Löydät ajastetut kelat profiilistasi löytyvän "≡" -napin takaa, kohdasta "Ajastettu sisältö".
Tuntuuko somen ajantasainen sisällöntuotanto hankalalta, tai kaipaatko kenties somekanaviisi yhteisömanageria? Ota meihin yhteyttä, niin keskustellaan, miten me voisimme olla avuksi!


Muokattu 29.5.2023: Intagram tarinat on nyt mahdollista ajastaa myös kolmannen osapuolen sovelluksilla.


Comments


bottom of page